Manuele therapie

Fysiotherapie Amsterdam Sento Medical, een fysiotherapeut die de nek van een patiënt mobiliseert, gericht op het verminderen van nekpijn en verbeteren van de beweeglijkheid van de nek
Logo van Sento

Manuele therapie

Fysiotherapie in Amsterdam, een fysiotherapeut die de nek van een patiënt mobiliseert, gericht op het verminderen van nekpijn en verbeteren van de beweeglijkheid van de nek
Logo van Sento

Manuele
therapie

Bel ons direct op: 020-3301444

Pijn in de rug, nek, heup of andere gewrichten? Of ben je regelmatig duizelig of ervaar je vaak hoofdpijn?

Word je hierdoor beperkt in het uitvoeren van je werk, dagelijkse leven of sport?

Binnen de fysiotherapie bij Sento Medical in Amsterdam bieden wij ook manuele therapie aan. Onze manueel therapeuten bieden jou een (kort) traject aan, waarbij diverse technieken worden gebruikt om je klachten snel te verminderen, zodat je de dagelijkse activiteiten en/of sport snel weer kunt oppakken.

Wat kan je verwachten van manuele therapie?

Tijdens de eerste afspraak nemen onze manueel therapeuten uitgebreid de tijd (50 minuten) om jouw lichaam in kaart te brengen. Ze gaan op zoek naar de bron van de klachten d.m.v. een uitgebreid vragengesprek en een lichamelijk onderzoek.

Wanneer de oorzaak van de klacht bij de eerste afspraak wordt gevonden bestaat er direct de mogelijkheid om de klacht te behandelen en informatie over de klacht uit te wisselen.

Zo ga jij gelijk de deur uit met verlichting van de pijn, je weet waardoor je klachten zijn ontstaan, je weet wat je zelf kan doen en wat onze fysiotherapeuten voor jou kunnen betekenen. Onze specialisten geven naast de therapie ook duidelijk individueel advies, oefeningen voor thuis en instructies om terugkerende klachten te voorkomen. Door onder andere het mobiliseren (doorbewegen) en het manipuleren (“kraken”) van gewrichten wordt de pijn snel verminderd. Onze manueel therapeuten zullen altijd op de hoogte zijn van de meest effectieve behandeling.

De manueel therapeuten bij Sento Medical zijn gespecialiseerd in het behandelen van o.a.:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Nek- en schouderklachten, met of zonder uitstraling naar de armen
  • Lage rugpijn, met of zonder uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • Heupklachten
    Heup- en knie artrose

Waarom manuele therapie bij Sento Medical Fysiotherapie?

Middels aangeleerde vaardigheden en uitstekende vakkennis over de werking van het lichaam (denk hierbij aan gewrichten, spieren, zenuwen etc.) geven onze manuele therapeuten jou in korte tijd een verlichting van jouw klachten. Door de gespecialiseerde opleiding (Master of Science) zijn onze manueel therapeuten uitstekend in staat om de oorzaak van de klacht op te sporen en te behandelen. Hierdoor ben je sneller in staat om beter te bewegen en kan jouw lichaam hierdoor beter herstellen. Door de unieke samenwerking met de specialisten gericht op oefentherapie (met een grote fitnessruimte) en revalidatie kan ons team jou ook snel een lange termijn aanpak aanreiken.

Dus heb je pijnklachten en/ of heb je moeite met bewegen? Neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak. We hebben geen wachtlijst!